Op Schiermonnikoog worden jaarlijks vele evenementen en activiteiten georganiseerd. Hieronder een greep uit de evenementen die elke zomer plaats vinden.

Zang- en muziekconcours.

In de zomer juni wordt elk jaar het Zang- en Muziekconcours Schiermonnikoog gehouden. Ruim dertig korpsen en zangkoren treden op diverse plaatsen in het dorp op. De korpsen en koren zullen worden beoordeeld door een deskundige jury.

Concours Hippique.

Op een zomerdag staat Schiermonnikoog in het teken van het paard. Het Concours Hippique wordt gehouden nabij het voetbaloefenveld Oosterreeweg. Vrijwel alle disciplines op ruitersportgebied worden gedemonstreerd.

Muziek.

Gedurende de zomermaanden worden er met regelmaat optredens van diverse muziekanten gegeven in de verschillende horeca-etablissementen.

Shanty-koor.

Het eilander shanty-koor "Gin See to Heich" zal ook de komende zomer weer een aantal optredens verzorgen in de maanden juli en augustus.

Muziekavonden.

De Culturele Commissie Schiermonnikoog organiseert geregeld concerten in de Nederlands Hervormde Kerk. Over het algemeen wordt er klassieke (instrumentale of vocale) muziek ten /gehore gebracht. Gegevens over het programma, wijzigingen, toevoegingen en de aanvangstijden staan op affiches of staan te lezen in de Schierse Zomerkrant.

Open markten.

Traditionele Open Markten in het centrum van het dorp. Deze markten dragen een braderieachtig karakter en worden georganiseerd door de Stichting Sociaal Cultureel Werk (SCW). Naast particulieren, verenigingen en ondernemers die op de markten hun waar aan de man proberen te brengen vindt men er ook ludieke kermisachtige attracties, terwijl ook een aantal organisaties, zoals o.a. de milieuwinkel, de wereldwinkel, Amnesty International, de Waddenvereniging etc. hier hun stands hebben.

Voetbaltoernooien.

Tijdens het recreatieseizoen worden er wekelijks gemengde voetbaltoernooien georganiseerd voor de leeftijd van 8 jaar tot 12 jaar.

Windsurfen - Slag om Schiermonnikoog.

De Slag wordt georganiseerd door de Stichting Evenementen Schiermonnikoog. Hierbij zullen binnen- en buitenlandse topsurfers elkaar sportief bestrijden.

Volleybal toernooien.

Op het oefenveld aan de Oosterreeweg worden volleybaltoernooien georganiseerd voor deelnemers van 14 jaar en ouder.

Beachvolleybal toernooi.

Op ons eigen Noordzee strand, gerekend als het breedste van West- Europa; wordt een tweedaags evenement georganiseerd waarbij de teams meerdere wedstrijden spelen op beide speeldagen, (zaterdag en zondag). Het inschrijfgeld zal gebruikt worden als prijzengeld.

Zwerfvuil acties.

Het opruimen van het strand, de kwelder, bos en duin blijft een noodzakelijk maar ook dankbare klus. De actiedata worden aangegeven in de Schierse Zomerkrant, op affiches en bij het Bezoekerscentrum. Voor deelname kunt u zich opgeven bij het bezoekerscentrum. Hulp van jong en oud is welkom.

Open tenniskampioenschappen.

Jaarlijks organiseert de tennisvereniging De Hinneleup het open tenniskampioenschap. Het kampioenschap wordt gehouden op de tennisbanen aan het Duinpad. Deelname staat open voor iedereen van 8 t/m 80 jaar.

Zwembad activiteiten.

In het Recreatiecentrum De Dunatter (zwembad) worden in de zomerperiode diverse activiteiten georganiseerd. Zoals o.a. de Zeskamp en de Zwem-4-daagse.

Wijzigingen voorbehouden.